Time

Varför går inte röken tillbaka in i cigaretten? Varför far molekyler iväg från varandra?  Varför återtar inte en spilld bläckdroppe sin form? För att universum går mot ett stadium av upplösning. Det är entropins princip. Tendensen hos universum att gå mot ett stadium av tilltagande oordning. Entropin står i relation till "tidens pil", ett resultat av universums expansion. Men vad händer när gravitationen balanserar ut expansionen? Eller om energimängden i tomheten är för svag? Då går universum in i sin sammandragningsfas, "Big Crunch". Vad händer då med tiden? Går den baklänges? Ingen vet svaret.
Om du blandar potatismoset med sås kan du aldrig separera dem senare. Det är för alltid. Röken kommer ut från pappas cigarett, men den åker aldrig in igen. Vi kan inte åka tillbaka. Därför är det svårt att välja. Man måste göra rätt val. Så länge man inte väljer är allt möjligt.
We can not go back. That's why it's hard to choose. You have to make the right choice. 
As long as you don't choose everything remains possible.


"Varför går inte röken tillbaka in i cigaretten? Varför far molekyler iväg från varandra? Varför återtar inte en spilld bläckdroppe sin form? För att universum går mot ett stadium av upplösning. Det är entropins princip. Tendensen hos universum att gå mot ett stadium av tilltagande oordning. Entropin står i relation till "tidens pil", ett resultat av universums expansion. Men vad händer när gravitationen balanserar ut expansionen? Eller om energimängden i tomheten är för svag? Då går universum in i sin sammandragningsfas, "Big Crunch". Vad händer då med tiden? Går den baklänges? Ingen vet svaret."
- MR. NOBODY

(PS. Bästa soundtracket efter 500 days of summer)


Ingen spam eller reklam tack!
Annars är det fritt fram att kommentera ♥


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback