Feel sunshine sparkle pink and blue

Life | 2012-04-27 | 21:10:31
Åh vad det ska bli skönt med långhelg, är lovat varmt och soligt väder också. Ska vara ute, uppträda på dansföreställning, försöka mig på att laga veganska vappumunkar och såklart fira Vappu. Ska också försöka mig på att fixa till den här designen en aning, den e ju lite tråkig.


Ha en fin fredag!


8 månader ♥

Life | 2012-04-22 | 18:27:02



Jag älskar dig, tönt ♥



18:36 söndag

Life | 2012-04-22 | 17:36:20

Gokväll! Jag ursäktar för urusel uppdatering, men va gör nu de egentligen. Tidigare nu i veckan var jag och klippte mig, tyckte håret kändes jättekort efter klippningen men nu är jag väl helt nöjd. Har haft en skön helg också - shoppingrunda på fredag, senare öl med Janina. Därtill har vi haft mycket dansövningar, och idag har jag krattat gräsmattan osv. Ska ännu dra ut en sväng, så här varmt väder har vi ju inte haft pålänge.

PS. Har äntligen orkat anstränga mig angående matlagningen, det är ju roligare att variera lite nu och då. Ska dessutom på veganmatlagningskurs till Åbo nu i onsdag, pepp!! taggaad!!

Veganbak

Life | 2012-04-12 | 20:55:56

-Kladdkaka & småkakor med blåbärssylt-


Har försökt mig på lite veganbak idag. Vissa människor kanske tror att det är värsta spektaklet att baka veganskt, men det är inget konstigt alls - och det går att baka i princip vad som helst! Det är bara att byta ut det animaliska mot något växtbaserat. Till exempel mjölkprodukter kan ersättas med dess sojamotsvarighet, smöret/margarinet kan ersättas med mjölkfritt margarin och istället för ägg kan man använda sojagrädde eller äggersättningspulvret No Egg. och så vidare och så vidare..

Iallafall, är hur nöjd som helst! Är annars inge vidare på att baka (eller laga mat heller för den delen)..

Kom&smaka :)


Wuthering Heights

Filmtips | 2012-04-11 | 20:56:14
Såg filmen Wuthering Heights idag. Det har ju gjorts jättemånga filmversioner av berättelsen, men det här är alltså filmen från 2011.


Historien handlar om hittepojken Heathcliff som tas emot av familjen Earnshaw och de vill uppfostra honom som sitt eget barn. Dottern Cathy tar sig an den tystlåtna och inåtvända pojken och de skapar ett starkt band sinsemellan.


Efter att fadern i familjen dör tar äldsta sonen Hindley över gården och behandlar Heathcliff illa vilket vilket sätter igång motsättningar mellan kärleks- och familjerelationer. Det hela slutar med att Heathcliff rymmer iväg och senare kommer tillbaka som vuxen, för att igen få vara med Cathy, vilket inte alls blir så lätt som han tror.

Hela storyn i sig är väldigt mörk och dyster, men ändå, helt brutalt vackert kärleksdrama.


Superbra foto & ljus i filmen alltså! Hittade inte så många bra screenshots, men hursomhelst, hemskt fint. Stort plus för det.



ditt&datt

Life | 2012-04-06 | 18:50:32
Så va den praktiken slut, har trivas så bra så kommer nog sakna det lite :( men fick 3 i båda delarna av yrkesprovet så är riktigt nöjd! fick dessutom en minnesticka och ett Angry Birds-spel som tack, haha. Nu är det påsklov (gud va sköööönt!) och sedan tillbaka till skolan. Vi ska tydligen ha bara ett ämne nu sista perioden, multimediaproduktion, låter helt skoj.
Så va den praktiken slut, har trivas så bra så kommer nog sakna det lite :( men fick 3 i båda delarna av yrkesprovet så är riktigt nöjd! fick dessutom en minnesticka och ett Angry Birds-spel som tack, haha.

Nu är det påsklov (gud va sköööönt!) och sedan tillbaka till skolan. Vi ska tydligen ha bara ett ämne nu sista perioden, multimediaproduktion, låter helt skoj.

Onsdag; Till Veera på tortillakväll, mysigt!

Idag; trerätters påskimiddag, men jag glömde att fota huvudrätten.... nog för att den mest bara bestod av en röra av champinjoner, grönsaker, ris, sparris och tusen andra saker.
Riktigt god veganmix om vi säger så.


Trevlig fredag på er ;)


Snö?!

Life | 2012-04-01 | 21:09:27

.....Vad är det här för aprilskämt? Känns som det skulle bli vinter all over again.... nej usch..

Skön helg har det varit iallafall. Har slösat tid med att kolla Topmodel Sverige, och på lördagkvällen var jag med Dominic och några andra till Linus på levyraati (va e de på svenska?) - så vi satt och lyssnade på musik och drack öl hela kvällen typ. Chill.

Dessutom har jag anmält mig till bilskolan nu, herregud e man så gammal redan? Känner mig nog ännu som en liten trettonåring som springer runt å dampar..

Nu stressig vecka på kommande, så puss&godnatt!