FREDAG!

Life | 2012-08-31 | 12:01:00
Vet ni, idag är det fredag!! Ikväll sticker jag och pojkvännen lite spontant iväg till Helsingfors (för er som undrar, ja vi har haft paus en tid men nu är vi sams och ihop igen (tänkte att det var lika bra att skriva hit)). Hursomhelst så ska vi ha kul och tillbringa helgen tillsammans, innan han åker på sin civiltjänstutbildning och är borta i fyra veckor. Tror jag ska ta och utforska några secondhand-butiker, caféer och matställen men annars har vi inte direkt några planer. Kameran åker med så ni får bereda er på bildbomb när jag kommer hem!
 
Och nu till........ den gulligaste videon jag sett på evigheter!
Hur kan någon nånsin vilja skada en sån bedårande liten sak?! ♥


Second hand

Clothing | 2012-08-29 | 18:54:00
Några andrahands-fynd från UFF i Åbo. 

Brave

Filmtips | 2012-08-29 | 09:46:00
Godmorgon världen! Sitter i skolan och har rast just nu så passar på att skriva lite.
I måndags var jag ut med Dominic, vi var och äta jättegod thaimat på Baan Thai och sedan på bio, Brave 3D.
 


 
 
Den var riktigt bra, gillade att det inte var det typiska disneykonceptet "prinsessan hittar sin prins",
utan denna var annorlunda, rolig och hade en riktigt bra story. Den får en stark 4 av 5!
 
Nu måste jag fortsätta så hörs senare!

Lördagkväll

| 2012-08-25 | 18:21:28

Tja! Skriver en snabb update från hotellet här i Vasa, snart ska vi nämligen klä upp oss och gå på finrestaurang för lite vin och god mat, bara för sakens skull;) sen blir det väl en barrunda igen. Igår var riktigt kul faktiskt, det finns ett jättebra ställe här, Oliver's Inn, en bar/nattklubb som alla svenskspråkiga går till så där dansade vi ända till fyra på natten, skitkul kväll faktiskt! Har nog inte haft så roligt på länge.

Idag så steg vi upp efter bara fyra timmars sömn för att äta hotellfrukost, och lite senare på dagen blev vi bjudna på mat hos Alexanders familj, de var jättesnälla som fixat mat skilt till mig också, och till efterrätt en tårta som också jag kunde äta! Blev riktigt överraskad, och glad!

Nå nu ska jag laga mig klar för kvällen, ciao!


23 augusti

Life | 2012-08-23 | 22:33:00
Halloj på er. Har programmerat hela dagen i skolan så mitt huvud är helt slut haha.
Nämen det har hänt massor av positiva saker idag också (:
 
1. Har äntligen fått sprickan i min telefon lagad!
2. Vi har fått iPads ifrån skolan att använda det här läsåret, yay!
3. Fick en klocka och några gamla armband av mamma:


Och imorgon drar vi med ett gäng till Vasa för att fira en vän som fyller 18. Är där hela helgen så see you later duudes!

musik non stop till slut

Life | 2012-08-22 | 09:24:45
Kent var precis lika bra som jag minns dem!♥ Sjuukt bra konsert!

Så jag antar att festivalsommaren tar slut här.... Men jävligt bra har det varit!! - I väntan på sommar 2013..

Idag ska jag se Kent!!

Life | 2012-08-21 | 13:42:00
Kent på Åbo slottsfestival idag, woho! Fick gratisbiljetter dit och ser fram emot det massor! Fyra år jag såg dem senast... herregud vad tiden går haha. Då var de det absolut bästa jag visste - förstås ändras ens musiksmak med åren men Kent står mig nog nära hjärtat fortfarande. Och ikväll ses vi igen, yay!

Ruisrock '08, photo by me

Lite näringslära

Life | 2012-08-20 | 19:52:00
"Varifrån får du protein?"
Jag har varit vegan nu i snart ett år, men denna fråga fortsätter att komma upp gång på gång på gång..

Så, kära köttätarvänner, let me get this straight - Proteiner finns faktiskt i vegetabilier, tror det eller ej haha... några exempel på mina proteinkällor är: bönor, linser, soja, tofu, baljväxter, kikärtor, nötter, frön, bovete, vetegroddar osv osv... Till och med potatis innehåller fullvärdigt protein, det trodde ni inte va?


En annan grej som folk brukar fråga är om kalcium. Jo tack, jag klarar mig fint. Det finns bl.a. sojamjölk, havremjölk, rismjölk, mandelmjölk osv. som alla är berikade med kalcium som jag brukar dricka. Visste ni förresten att mjölk egentligen är en ganska mager källa till kalcium jämfört med vissa grönsaker och frön. Kolla här bara:
Så vill du få en stark benstom är det alltså brysselkål som gäller!
(källa HÄR)

En sista grej är ju då järn. Livsmedel rika på järn är t.ex. spenat, fullkornsbröd, nötter, sesamfrön, bönor och vetekli. Mitt hemoglobin mättes faktiskt senast idag och det låg på hela 143 g/l vilket ju är bra och jag är väldigt nöjd, inga fel där alltså!
 
 
Sådär, det var ungefär det jag ville ha ur världen. Även en massa andra saker om mitt näringsintag och min hälsa brukar folk fråga om, men jag vill bara börja med att säga att jag har nog inte känt mig så pigg, frisk och kry som jag gjort nu de senaste månaderna. Jag känner att det borde väl räcka som svar. Jag kan också säga att det har varit som en detox för både kropp och sinne, och jag mår bra!
 
Puss till er som orkade läsa, och nu ska jag sova, tackohej!
 
 
 
 

Det finns ju inget godare än....

Life | 2012-08-14 | 22:19:55
Sommarens bär!! 


c_julia @ instagram


14 augusti

Foto | 2012-08-14 | 21:18:41
Jahapp, så börjar skolan igen då, känns bara som sommarlovet flugit mig förbi? Har ju inte ens varit på stranden, inte heller åkt till stugan, inte vakat en enda natt, inte åkt till Stockholm som vi planerade... åhh sommaren är för kort!! Är inte alls beredd på skolstart och höst nu. I och för sig är det mitt tredje och sista år nu så det är väl bara att bita ihop och orka sig igenom...
 
Lite ditt&datt från sommarlovet:
En groda och en grannhund på Dominics gård.


En kusin, en Emma och en Linnéa.



Och slutligen lite blomster från vår gård.
 
Ha en fin kväll! tackohej.