make the connection.



Såg Earthlings tidigare idag, en dokumentärfilm som visar rätt mycket av hur vi människor utnyttjar djur. Gäller allt från husdjur, mat, underhållning, päls och läder till medicinsk forskning. Var helt chockad efter att ha sett hela filmen, kände sånt hat mot mänskligheten, hur har det blivit såhär?!

Människor tittar bort från verkligheten, de vill inte se vad som egentligen händer. Vi som uppfattar allt så mycket bättre än andra varelser på denna planet, har en skyldighet att ta hand om den - men istället så förorenar vi den och tar död på allt som går att ta död på. Jag kan bara säga att jag ärligt skäms för att vara människa. 

Vi är lyckligt lottade att ha en välutvecklad hjärna och kunna känna empati att vi borde veta bättre. Vi har ett val, vi kan bestämma om vi vill äta kött eller inte, inget annat djur på denna planet har detta och ändå torterar och mördar vi andra levande varelser som knappt kan försvara sig.

Smärta är smärta, det som lever kan känna smärta
. "Vi har alltid ätit kött" eller "Förr klädde vi oss i djurskinn för att hålla oss varma" de som tänker eller säger detta måste ta och vakna upp. Vi lever inte längre på stenåldern, vi kan tillverka kläder som inte är gjort av skinn och päls från djur, vi har mat som ersätter kött som till och med smakar som kött.

Vad man sedan väljer att vara delaktig i och inte är helt upp till var och en. I vilket fall som helst tycker jag att ni bör se dokumentären, Klicka här för att se den på Youtube eller Gå till hemsidan.


Skriv gärna en kommentar om ni kollade, och vad ni tyckte.



Ingen spam eller reklam tack!
Annars är det fritt fram att kommentera ♥

Postat av: Anonym

Tänkte lägga in en kommentar.



Att vi kan ignorera saker som händer runt omkring oss är en överlevnads mekanism. Om vi inte hade den skulle alla i hela världen gå runt i depression hela tiden.



Djur i slakterier vet inte om bättre liv än de har där. de växte upp där. De tycker de har det bra. Du klagar ju knappast heller om du inte vet att du kan ha det bättre.



Slakterier (Åtminstone Norden och största delen av EU) har standarder på sina slakterier och det är forskat att de dör utan smärtta. Dessutom överdriver median ofta i dessa ämnen för att få flera åskådare.



Jo vi kan välja vad vi äter. Men sanningen är att samhället skulle crasha.



Min point är inte att försöka få dig att äta kött eller irritera. Jag skrev bara min åsikt om saken. Och jag är totalt emot djurplågning.



2011-11-09 @ 18:38:07
Postat av: Julia

hej du Anonym.



Djuren kanske inte vet hur det skulle vara att leva på ett annat sätt, men pointen här är att de får ju inte utlopp för sina naturliga behov, instinkter och drifter. T.ex. höns behöver få utrymme att flaxa på vingarna, krafsa i strö och picka i marken. Inget av detta har de möjlighet i en trång nätbur. Grisar vill ha utrymme att böka i jorden och få rulla sig på marken. Inget av detta kan slaktgrisarna göra, vilket leder till störda beteenden såsom kannibalism och apati.



Och till din andra punkt.. dör utan smärta? På grisar, kor och höns skärs oftast halsen upp och de lämnas att blöda till döds. Det är knappast snabbt och smärtfritt.



Och bortsett från själva slaktningen är ju hela deras liv smärtfyllt. Hos griskultingar, vid födseln, klipps öron, svansar och tänder utan bedövning. Hanarna kastreras, även det utan bedövning.



Såhär är det ju förstås inte på alla farmar och slakterier, men det är mycket vanligt förekommande i både USA och Sverige.

2011-11-14 @ 15:33:03
URL: http://showmeyoursoul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback